financiële tool Finexx

Dé financiële tool voor ondernemers door ondernemers

Financiële tool voor ondernemers door ondernemers

Geeft jou inzicht in je cijfers in één oogopslag

Ben jij op elk moment op de hoogte van de financiële toestand van jouw bedrijf? Of bel jij toch af en toe de boekhouder met de vraag om een update? En hoe snel krijg jij dan een antwoord op jouw vraag?

Nog steeds zijn er veel ondernemers die maar éénmaal per jaar bij het afsluiten van het boekjaar in detail door de cijfers gaan. Dat is precies waar wij met de financiële tool van Finexx een enorme meerwaarde bieden.

Evolutie bij de boekhouder

In de boekhoudsector beweegt de laatste jaren enorm veel. Alsmaar meer kantoren digitaliseren en schakelen over naar verregaande automatisaties. Ze willen af van de doos met bonnetjes en ongeopende enveloppen. Meer en meer bestaande boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid om een groot deel van de repetitieve taken over te nemen. Deze systemen zijn echter dikwijls (te) complex en (te) duur voor ondernemers die de focus niet willen verliezen op hun business.

Het idee van Finexx is ontstaan vanuit de bekommernis van enkele ondernemers om op een eenvoudige manier meer zicht te hebben op hun actuele cijfers. Wij maken met onze tool mooi visueel hoe jouw onderneming er op elk moment voor staat, hoe de evolutie van de verkoop is per klant, hoeveel de marge bedraagt per product, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mooi meegenomen is het digitaal aanleveren van data naar jouw bestaande boekhoudpakket. Dit resulteert in een belangrijke tijdsbesparing voor het verwerken van jouw documenten. Op deze manier heeft je boekhouder meer tijd voor de interpretatie van je bedrijf en voor gericht advies op basis van de meest actuele cijfers.

Zelf up to date inzicht in cijfers

Jij kan zelf zien hoeveel je de afgelopen jaren bij iedere leverancier hebt aangekocht. Dat is interessant om te weten. Maar nog interessanter wordt het wanneer je op een eenvoudige manier de prijzen van meerdere leveranciers kan vergelijken.

Met de financiële tool van Finexx haalt elke ondernemer uit elk cijfer van zijn bedrijf inzichten die hem vooruit helpen. Zo kan hij zelf zien waar de grote kosten, de evoluties, de valkuilen maar ook de kansen liggen. We presenteren geen tabel met cijfers of statische grafiekjes, maar een geanimeerd overzicht van je zaken. We bieden een krachtig werkinstrument waarmee je actief onderneemt en het beleid van je onderneming bepaalt.

Verder met een financiële tool en zonder boekhouder?

Of je jouw boekhouder dan eigenlijk nog nodig hebt? Absoluut, Finexx is geen geautomatiseerde boekhouder en ook geen boekhoudpakket maar wel een hulpmiddel voor zowel de ondernemer als zijn accountant.

We hebben een tool die aan verschillende boekhoudpakketten kan gekoppeld worden. Wij automatiseren de input van data en zetten deze ineens om in waardevolle inzichten. We zijn echter meer dan een rapporteringstool. Heel wat boekhoudpakketten zijn intussen in staat om rapporten te maken uit de verzamelde data. Bij ons gaat het verder dan dat. Het doel van Finexx is om de ondernemer in staat te stellen om zelf zijn cijfers op te volgen en daar ook effectief waarde uit te halen.

 

Benieuwd hoe wij dit voor jou kunnen doen? Neem contact!

Of volg onze sociale media om op de hoogte te blijven

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief. En ontvang nuttige tips en tricks voor ondernemers.