Incassogeka

Heb jij last met openstaande facturen?

Voordelen van het werken met incassobureau

Een incassobureau heeft specialistische kennis en ervaring op het gebied van het innen van openstaande facturen. Zij beschikken over specifieke middelen en methodes beschikken om debiteuren aan te sporen tot betaling. Daarom kan een incassobureau sneller en efficiënter werken dan een bedrijf zelf.

Bovendien bespaart een bedrijf kosten aan het uitbesteden van het incasso proces doordat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Professionaliteit: incassobureaus handelen professioneel en objectief. Daardoor zijn debiteuren vaak sneller geneigd tot betaling.

Incassobureaus beschikken vaak over juridische experts die kunnen adviseren over de juiste stappen die genomen kunnen worden in geval van betalingsproblemen.

Incassobureau of een deurwaarder?

Er zijn een aantal redenen waarom je een incassobureau zou kiezen boven een deurwaarder:

Incassobureaus zijn vaak goedkoper dan deurwaarders, omdat zij over minder formele macht beschikken en een andere benadering hanteren.

Incassobureaus hebben vaak een grotere flexibiliteit: Incassobureaus kunnen vaak meer aandacht besteden aan de specifieke situatie van een debiteur. Op die manier bieden ze flexibelere oplossingen aan dan deurwaarders.

Incassobureaus kunnen in een eerder stadium ingeschakeld worden: Incassobureaus kunnen vaak worden ingeschakeld wanneer een factuur de vervaldatum nadert. Voorkomen is dikwijls beter dan genezen. Een deurwaarder kan alleen ingeschakeld worden als een factuur al vervallen is. De juiste term voor deze opvolging is debiteurenbeheer.

Incassobureaus zijn vaak gericht op het behouden van een relatie tussen debiteur en debiteur : Incassobureaus richten zich vaak op het behouden van een goede relatie tussen debiteur en crediteur, terwijl deurwaarders vaak eerder gericht zijn op het innen van geld.

 

Incassobureau of een advocaat?

Er zijn ook een aantal redenen waarom je een incassobureau zou kiezen boven een advocaat.

Snelheid: Incassobureaus kunnen vaak sneller handelen dan een advocaat, omdat zij specifieke middelen en methodes hebben om debiteuren aan te sporen tot betaling.

Mindere formaliteit: Incassobureaus hanteren vaak een minder formele benadering dan een advocaat, en kunnen daarom soms een snellere oplossing aanbieden voor een betalingsprobleem.

Gericht op preventie: Incassobureaus richten zich vaak op het voorkomen van betalingsproblemen door debiteuren op tijd te waarschuwen en ze te begeleiden bij het betalen van openstaande facturen.

Flexibiliteit : Incassobureaus kunnen vaak meer flexibele oplossingen aanbieden dan een advocaat. Zij kunnen zich vaak concentreren op de specifieke situatie van een debiteur.

 

Wij kunnen jou ook deze flexibiliteit en snelheid bieden voor een invordering van een openstaande factuur door de samenwerking met Incasso Geka

Overweeg jij om je debiteurenbeheer uit te besteden? Ook de opvolging van betalingen automatiseren wij voor onze klanten.